inspiratie

De inspirerende eeuwenoude voorbeelden van meesters in de schilderkust vormen de basis van haar schilderijen en tekeningen. Tijdens een klassieke schilderopleiding bij Atelier St.Lucas, leerde Marlies hoe je een schilderstuk in lagen kan opbouwen en verfijnen. Dit proces verlangde een overgave om oude meesters ook te zien als belangrijke leraren. Zo begon deze vorm van schilderkunst haar steeds meer te fascineren. 


Wat het nu juist zo bijzonder maakt is de mogelijkheid om deze reeds ontwikkelde vorm van schilderkunst met moderne technieken, zoals op een iPad Pro, te kunnen maken en deze kan worden uitgeprint op diverse eigentijdse ondergronden.  

Haar laatste werken zijn alleen digitaal vervaardigd. Deze series vergroten haar doel om juist een geheel eigen karakter aan de al eeuwenlang bekeken voorbeelden te geven.

Dit eigentijdse schilderproces is voor Marlies net zo arbeidsintensief als schilderen met olieverf of tekenen met potlood, maar ze vindt de mogelijkheden zo enorm uitgebreid en uitdagend. Het maakt het proces een stuk spannender. 


Ook haar affiniteit met mooie kleding is niet zomaar. Vanuit een opleiding in mode is Marlies eigentijdse kleding in toegepaste kunst gaan ontwerpen en heeft deze belangrijke fase in haar creatieve ontwikkeling een basis gelegd voor haar latere schilderwerk. Altijd op zoek naar harmonie in kleur, vorm en compositie. Maar ook in de toepasbaarheid van moderne technieken.

copyright © all rights reserved